Simularea Parlamentului Romaniei (editia a III-a) – 13-15 mai – simPRO 2016

Societatea Europeana pentru Justitie în parteneriat cu Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti (SSUB), cu sprijinul Camerei Deputaţilor, organizează în perioada 13 – 15 mai 2016 Simularea Parlamentului României (simPRO). Proiectul se va desfasura în cadrul Palatului Parlamentului, atât în sala plenului Camerei Deputaţilor, cât şi în săli ale grupurilor parlamentare.

Simularea Parlamentului României (simPRO) este un proiect ce deservește intereselor elevilor şi studenţilor,prezentându-se sub forma unei simulari instituționale. Simularea Parlamentului României reprezintă un proiect naţional care pune accentul pe dezbatere și acțiune. Este un proiect care încurajează tânăra generație și noua elită în implicarea în viaţa comunităţii, dezvoltarea simţului civic.

11098185_1394830160843697_3095605250732648283_o

Acest proiect este o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen. Participanţii vor învăţa cum să identifice și să rezolve problemele unei comunități, cum să scrie şi să modifice un proiect legislativ pentru a respecta atât voinţa cetăţenilor, cât şi rigorile legislative.

 

Pentru inscrieri, participantii trebuie sa completeze formularul de inscriere  pana la data de 20 aprilie 2016, ora 23.30.

Pentru a-si spori sansele de participare, acestia sunt invitati sa  trimita  o initiativa legislativa proprie pe care doresc sa o discute in cadrul proiectului,  la adresa de mail: simulare.parlament@gmail.com până la aceeași dată.

Formularul de inscriere poate fi gasit aici –> AICI  

Propunerea legislativa trebuie sa respecte specificul uneia dintre Comisiile de mai jos:

 1. Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice;
 2. Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale;
 3. Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport;
 4. Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii;
 5. Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Pentru a veni in ajutorul vostru ( daca doriti sa ne trimiteti o propunere legislativa), va punem la dispozitie nistemodele de propuneri legislativa.

Participantii care au fost selectati, vor fi anuntati in data de 24 aprilie.

Organizatorii si partenerii acestora vor asigura participanţilor masa, iar pentru persoanele din afara Bucureştiului organizatorii vor asigura şi cazarea.

Condiții de eligibilitate:

 • elev/student in orice an universitar (inclusiv masterand sau doctorand) din orice facultate din Romania
 • participantii trebuie sa aiba maximum 32 de ani

Sunt disponibile 150 de locuri.

Participarea este condiţionată de plătirea taxei de participare în valoare de 200 RON in contul nostru bancar, care va fi comunicat ulterior celor selectati. Sunt incluse:

 • masa de pranz in fiecare din cele 3 zile
 • cazarea (pt cei care nu locuiesc in Bucuresti)
 • pauzele de cafea
 • petreceri (acces gratuit + consumatie)
 • birotica si alte cheltuieli administrative

Aici puteti sa gasiti imagini de la editia prima editie a simPRO si de la cea de-a doua editie .