Cat de importanta este promovarea?

 

De ce promovarea este importanta?

Ai avut odata o idee de afacere foarte buna sau ai facut un produs revolutionar si totusi ai dat gresi? Unul din motivele pentru care s-a intamplat acest lucru ar putea sa fie lipsa promovarii.

Promovarea este un criteriu important in momentul in care iti deschizi o noua afacere, fara promovare afacerea sau produsul tau nu poate ajunge la un numar mare de oameni. Targetarea publicului este un criteriu decisiv, multe firme nu isi cunosc publicul tinta.

Aceasta se poate face atat in mediul online cat si in mediul offline. Te poti promova in mediul offline cu ajutorul bannerelor, a afiselor, reclamelor publicitare asezate si distribuite intr-un loc foarte vizibil, un loc circulat vazut de multi oameni.

Tot mai multe firme apeleaza la reclama in mediul online, deoarece are un impact mai mare asupra oamenilor. In mediul online iti poti promova afacerea prin intermediul site-ului. Majoritatea firmelor apeleaza la reclama platita, reclama furnizata de sistemul Google Adwords. Google Adwords este una dintre cele mai eficiente metode de promovare ale zilelor noastre in mediul online. Este o metoda excelenta pentru a aduce rapid vizitatori targetati din Google direct pe site-ul afacerii tale, pentru a promova produsele si/sau serviciile pe care le oferi.

De asemenea in ultimul timp foarte multe firme, la inceput de drum au inceput sa isi promoveze afecerea prin intermediul retelelor de socializare. Facebook si Instagram sunt doua retele ideale pentru promovare atat la nivel local, national, dar si international. Cu ajutorul lor afacerea ta poate sa fie vizionata de un numar foarte mare de oameni. De exemplu cu doar 10 lei Facebook iti ofera un impact estimat intre 1400 si 3700 de persoane care iti vizioneaza postarea, acesta putand creste sau scadea in functie de targetarea persoanelor.

In functie de obiectivele afacerii tale si de bugetul alocat pentru promovare iti poti alege o metoda care se pliaza perfect necesitatilor tale.

Promovarea este un factor important al afacerii tale, cu cat promovarea este mai bine facuta cu atat afacerea ta este vizionata de un numar mai mare de oameni. Multe firme nu au succes deoarece omit acest aspect al afacerii, un aspect primordial in perioada de inceput.